Header image

 

 

Voorstelling

Reglement

Koninklijke Vereniging

Entiteiten

A.V.

Vriendschapsdag

Lidmaatschap

Lijst leden

TTr Geschiedenis

Maj Housiau

St Gabriel

70 jaar Franse Tr

Bevriende Vereniging

Varia

Contact

 

 

Bezoek van NATO HK Brussel op 21 juni 2019

 

Foto's van het bezoek bevinden zich HIER

 

Het nieuwe NAVO-HK is gelegen op Boulevard Leopold III, 1110 Evere, tegenover zijn vorige locatie. Begonnen in 2010, werd dit grandioze gebouw officieel opgeleverd door het gastland België, aan de NAVO op 25 mei 2017. De ontwerpers van het nieuwe gebouw inspireerden zich op twee handen met in elkaar verweven vingers, symbool van eenheid en samenwerking binnen de Alliantie. Het energieverbruik is ingeperkt door middel van een performante thermische isolatie, alsook beglazing die beschermt tegen de zon, alsook “state of the art” verlichtingssystemen. Elektriciteit en verwarming worden voornamelijk geleverd door heel erg moderne warmtekracht-koppelingseenheden. Een geothermische installatie gebruikt de constante temperatuur onder het oppervlak van de aarde om het gebouw te verwarmen in de winter en koel te houden in de zomer.

De kosten van het bouwproject komen vrijwel overeen met de oorspronkelijke raming van 1,17 miljard euro. NAVO-landen, die de financiering van het project verzekeren, houden toezicht op de uitvoering van de begroting. Daarnaast financiert elk van de geallieerden het werk voor zijn eigen lokalen: kantoren van zijn delegatie alsook haar militaire vertegenwoordiger bij de NAVO.

 

 

Het programma aangeboden in onze uitnodiging in de zaal «The Trans-Atlantic Room» was voorgesteld door de vorige MA BEMILREP. Spijtig genoeg de huidige MA BEMILREP heeft dit programma niet gevolgd !

Een uitstekende lunch genomen in de « Compass East » zaal van de Aramark’s Restaurant heeft dit bezoek gesloten.

 

 

 

 
 

KONINKLIJKE NATIONALE VERBROEDERING DER TRANSMISSIETROEPEN & CIS