Header image

 

Voorstelling

Reglement

Koninklijke Vereniging

Entiteiten

A.V.

Vriendschapsdag

Lidmaatschap

Lijst leden

TTr Geschiedenis

Maj Housiau

St Gabriel

70 jaar Franse Tr

Bevriende Vereniging

Varia

Contact

Vanwege een “gele Jassen” manifestatie op de Luxemburgse plaats de zaterdag, 15 December, werden het Parlamentarium en het Museum van de Europese Geschiedenis gesloten als een voorzorgsmaatregel. Ons bezoek werd dus op de 2de maart 2019 uitgesteld.

 

Dag van de Vriendschap - EUROPEES PARLEMENT

 

STATION EUROPA

Station Europa was het ideale beginpunt van ons bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Station Europa is gehuisvest in het oorspronkelijke gebouw van het treinstation Brussel-Luxemburg en biedt een overzicht van alles wat er op het terrein van het EP te verkennen valt.

.U kunt het Europees Parlement tot leven zien komen aan de hand van een „augmented reality model" van het terrein. Ook kunt u bij de touchscreentafels in de geschiedenis van het Parlement duiken en ontdekken welke inspirerende persoonlijkheden u voorgingen.

 
 
PARLAMENTARIUM
 
         

Ervaar het Europees Parlement als nooit tevoren in het baanbrekende Parlamentarium. Binnen vijf jaar na de opening heeft het al meer dan anderhalf miljoen bezoekers ontvangen.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier de Europese democratie ontdekken via een hele reeks dynamische multimediaschermen en met een persoonlijke mediagids.

In een indrukwekkende 360°-filmzaal ziet u hoe de leden van het Europees Parlement u vertegenwoordigen. Reis door Europa via een gigantische interactieve kaart om te zien welk effect de EU in de verschillende lidstaten heeft. Of laat mensen uit heel Europa u vertellen hoe Europa hun leven heeft beïnvloed.

In het rollenspel kunnen groepen lid worden van het Europees Parlement. Spelers staan voor moeilijke beslissingen in onderhandelingen over wetgeving met gevolgen voor miljoenen mensen in heel Europa.

 
Meer informatie : http://www.europarl.europa.eu/visiting/nl/brussel/parlamentarium  
           
HUIS VAN DE EUROPESE GESCHIEDENIS
 
           

Wat komt er in u op wanneer u aan de Europese geschiedenis denkt? Een gebeurtenis? Een persoon? Een plaats?  Of iets geheel anders?

Vanaf mei 2017 heeft het Huis van de Europese geschiedenis zijn bezoekers de geschiedenis van Europa laten zien vanuit verschillende invalshoeken. Het museum is toegankelijk zijn voor iedereen, van zijdelings geïnteresseerden tot geschiedenisfanaten.

Tentoonstellingen, evenementen en een vaste collectie zullen een reservoir aan Europese herinneringen vormen. Het Huis van de Europese geschiedenis zal dienstdoen als een leerruimte voor verkenning, maatschappelijke betrokkenheid en plezier. Het wordt een rijke bron van ontmoetingen met het verleden, het heden en de toekomst

 
 
           
Meer informatie : https://www.historia-europa.ep.eu/nl  
           
Foto's bevinden zich hier  

 

   

KONINKLIJKE NATIONALE VERBROEDERING DER TRANSMISSIETROEPEN & CIS