Header image

 

Algemene Vergadering 2015

 

Zoals gewoon was een schitterende zon aanwezig zeer vroeg op deze donderdag 13 maart. Een bloemenkrans met Belgisch lint was neergelegd door de voorzitter en zijn secretaris op het Dodenmonument van het Wapen en een andere bloemenkrans met Frans lint door de secretaris en een delegatie van ATNF. Daarna werden de Last Post en het Nationaal Volkslied gespeeld dankzij de logistische steun graag aangeboden door onze collega’s van de 6de Gp CIS.

 

 
De toespraak van de voorzitter was een hulde aan onze Erevoorzitter die ons verlaten heeft, de Generaal-Majoor Baron Emanuel GREINDL ; hij was zeerdikwijls Manu benoemd door iedereen, maar hij zal in ons hart en geest blijven verder bestaan.
Hij was een grote Heer! Jullie die hem gekend hebben en hem toegedaan waren, vergeet hem niet. De hartstocht die grotendeels de loopbaan van Manu levendig gehouden heeft kan samengevat worden door de leuze : „Eendracht maakt macht“.

Manu heeft de eer gehad om eenheden van de Belgische transmissietroepen te bevelen evenals om een kleine groep, het peloton tot de belangrijke eenheid, de brigade. En indien de spirit van de ingenieur, die hij is geworden bij het verlaten van de Koninklijke Militaire School, hem in staat heeft gebracht om de echelons van deskundige en specialist verbindingen te beklimmen, als lid van de Staf, en internationaal bij de NAVO of bij andere structuren, zijn hart heeft hem de roeping gegeven om zijn Land, evenals in Kongo, te dienen.

Het contract is houden van en dienen. 
-Zonder liefde, geen oordeelkunde noch matigheid bij het gebruik van wapens. 
-Zonder liefde, geen bezorgdheid voor de rechtspraak noch wil om de wetten van het Land te eerbiedigen. 
-Zonder liefde geen kracht bij tegenspoed, geen vastberadenheid bij beproeving noch reden om moedig te zijn.
 
Om officier te worden moet men houden van zijn Land en Manu heeft van België en zijn Koning gehouden. Hij heeft zijn loopbaan niet enkel gekozen omwille van de zekerheden en de tradities. Hij heeft zich bereid verklaard om te dienen, om zich met zijn mannen en vrienden voor de dienst aan te bieden, om zijn eigenbelang op te geven, om te durven ondernemen en om te geven zonder berekening. Voor Manu was bevelen dienen het bescheidenst; hij heeft het vervuld met vreugde zonder eigenbelang.

Dat hij voor ons een groot voorbeeld zou blijven van oprechtheid, verdraagzaamheid en respect voor de anderen.

   
   

De leden van de verbroedering werden uitgenodigd om zich te begeven naar de voorziene lokaal voor het officiële gedeelte van de Algemene Vergadering, hun partners naar de bar om warme dranken te nemen in afwachting van het aperitief.

 
   
     

De Voorzitter, Michel PATTE, wenst welkom aan alle leden.  Hij dankt de Heren Didier GRASSART en Jean-Marc VASSEUR, respectievelijk secretaris en schatbewaarder van het ATNF (Association des Transmetteurs du Nord de la France) voor hun aanwezigheid. De heer Daniel KUPCZAK, Voorzitter van ATNF was niet aanwezig, hij was weerhouden door professionele verplichtingens. Hij heeft het volgende bericht op uw aandacht gelaten: “De Algemene Vergadering vertegenwoordigt altijd voor een vereniging een sterk moment van haar jaarlijks agenda. Immers is het bij deze gelegenheid dat constructieve uitwisselingen aangaande de toekomst van wat ons verenigt: namelijk onze wil om ons terug te vinden en om te verdedigen wat onze anciens hebben gebouwd. Deze dag maakt het mogelijk om de banden met Actief te vernauwen die, in deze moeilijke momenten, zeer verzocht wordt.”

 

De Voorzitter, bijgestaan door Mr Bernard FALQUE, gaat tijdens het aperitief over tot de uitreiking van de Medailles van Verdienste aan de verdienstelijke leden in aanwezigheid van hun partners onder de lens een fotograaf geleend door de 6de Gp CIS.

Gouden medaille 

Zilveren medaille

Brouzen medaille

Louis ROCHTUS

Florent CERTIAENS

Daniel BROZE

Mia VERCAMEN

Jean PASTUR

Rose RICKAL

Michel PATTE

Johny UYTTENDAELE

 

Joseph TIREZ

Antonio VITALE

 

Geiorges VINCART

 

 

     

Dit jaar was de maaltijd een selfservice gewaardeerd door iedereen voor de kwaliteit van de gerechten en hun hoeveelheid. Onze voorzitter heeft niet geaarzeld het keuken personeel te feliciteren voor hun prestatie.

BANKET

Carpaccio van Rund
°°°°°°
Zalm met Béarnaise
Scampi met Duivel Saus
Speenvarken met Mosterd Saus
Tournedos met Peper Saus
Rijs, Broccolipuree, Aardappelgratin,
Groenten mix
°°°°°°
Fruittaart
°°°°°°
Mokka

 

           

Tot het volgende jaar!

             
         
 

KONINKLIJKE NATIONALE VERBROEDERING DER TRANSMISSIETROEPEN & CIS